Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/21370
Назва: Теоретичні особливості екологічного аспекту філософії споживання
Автори: Ковальчук, С. С.
Ключові слова: споживання
екологія
екологізація
екологічна свідомість
екологічна поведінка
Дата публікації: 2024
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Ковальчук С. С. Теоретичні особливості екологічного аспекту філософії споживання / Ковальчук С. С. // Наукове пізнання : методологія та технологія. – Одеса : Гельветика, 2024. – № 2 (54). – С. 4-9.
Короткий огляд (реферат): Природа сучасних екологічних викликів (кліматичні зміни, про- цеси, під час яких виснажуються й деградують природні ресурси, забруднюється навколишнє природне середовище) пов'язана з такими головними чинниками: багатством, яке зростає, та споживчими обсягами. Щоб розв’язати ці проблеми, необхідно, аби в суспільних процесах з’явилася дискусійна тематика щодо цінностей, споживчої культури та ін. Нині актуально використовувати поведінкові механізми, основою яких є стимул до зміни традицій споживан- ня, мотивація до того, щоб споживчий процес став екологічно збалансованим та гармоній- ним. Встановлено, що екологізацію складають процеси й заходи, які пов’язані з поводженням та користуванням природними ресурсами, спрямовані на ефективність та заощадливість, мають забезпечити соціуму та довкіллю знижений екоруйнівний вплив і враховують еконо- мічні інтереси кожного економічного суб’єкта, який певним чином пов’язаний із вказаними процесами й заходами та є учасником їхнього впровадження. В нинішніх умовах екологізацією ставиться на меті досягнення сталого розвитку та високоякісної суспільної життєдіяльнос- ті, користуючись державним обмеженням та ліквідуючи нежиттєздатні виробничі і спожи- вчі моделі й стимулюючи формування належної демографічної політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/21370
Розташовується у зібраннях:2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf285.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.