Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/15250
Title: | Особливості перекладу кулінарного дискурсу |
Authors: | Stoianova, Tetiana Volodymyrivna Стоянова, Тетяна Володимирівна Шутяк, Вікторія |
Keywords: | дискурс кулінарія кулінарний дискурс гастрономічний дискурс глютонічний дискурс |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»; Харбінський інженерний університет" |
Citation: | Стоянова Т. В. Особливості перекладу кулінарного дискурсу / Т. В. Стоянова, В. Шутяк // Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі: міжнародний журнал. – Вип. 5. – Одеса; Харбін : Харбінський інженерний університет, 2022. ‒ С. 26-29 |
Abstract: | Вважаємо, що дослідження кулінарного дискурсу є актуальним, оскільки кулінарні тексти являють собою сукупність комунікативних елементів, об’єднаних автором і структурованих їм для досягнення певних цілей, – передати кулінарний досвід, навчити готувати правильно, знайти інтерес до приготування незнайомих страв, дати оцінку корисності страв і інгредієнтів, познайомити з кулінарної культурою інших народів. Новизною дослідження особливостей перекладу кулінарного дискурсу українською мовою є виявлення труднощів лінгвістичного та екстралінгвістичного характеру при їх перекладі з англійської мови українською (та навпаки), а також визначення специфіки їх перекладацької інтерпретації. |
URI: | http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/15250 |
Appears in Collections: | 2022 Вип. 5 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Stoianova Tetiana Volodymyrivna.pdf | 2.98 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.